Spire Ernæring
Blogg
Blogg
Blogg
Selvplukket mais
Posted on |
Hei, hyggelig at du klikker deg en tur innom bloggen min:)
Den siste uka har gått fort. Vi tok oss noen dager ekstra med ferie og kjørte sørover, nærmere bestemt til Darbu og Hokksund. Min tante og søskenbarn bor der, så hyggelig å treffe igjen de. På vei ned tok vi en ny runde innom Hunderfossen. Fint for både store og små å "strekke på foten" som Synne sier.
Vi hadde noen fine dager og et av høydepunktene var å plukke mais. På gården hvor mitt jenvgamle søskenbarn Hanne Tora bor driver de med selvplukk av mais. Ikke vanlig for oss i Trønderlag, så litt spennende for Synne å se hvor maisen kommer fra. Mais er vel noe de fleste av oss liker og spesielt den du plukker selv er god.
Mais er en fin kilde til folat (vitamin B), samt fosfor og kalium. Mais er også rik på fiber, så en fin grønnsak å inkludere i kostholdet. Den passer godt som tilbehør, enten kokt eller grillet. Bruk den også i wok, salater, supper og gryter, eller kanskje du vil lage maispuré som tilbehør til kjøtt? Vi fylte en stor plastpose med mais som nå ligger i fryseren. Når vi trenger mais neste gang er det bare å ta opp kolbene og behandle de som fersk etter opptining. Jeg vet iallefall at det blir fersk mais på fredagens taco!
Ellers skal jeg bruke kvelden på å forberede noe til mandag. Da skal jeg nemlig holde et mini-foredrag.
Ja, også har jeg begynt å fundere på om jeg trenger et nytt treningsmål. For min del blir det alltid litt bedre kvalitet på det jeg gjør hvis jeg har noe jeg skal trene mot. Har mange ganger tenkt at dette skal jeg være med på, men så har det vært noe med tid og sted som ikke har passet, men kanskje kan 2019 være året? Jeg må fundere litt mer på det altså!
Categories: Hverdag
Post a Comment
Oops!
The words you entered did not match the given text. Please try again.
3058 Comments


Oops!
Oops, you forgot something.