Spire Ernæring
Blogg
Blogg
Blogg
Halvfine horn
Posted on |
Ferien er over og det er tid for jobb og barnehage igjen, så hva passer vel bedre enn noe godt å fylle matboksen med? Valget falt på halvfine horn med ost og skinke.
Oppskriften gir 24 horn:
* 10 dl hvetemel
* 5 dl sammalt hvete, fin
* 3 dl lettkokte havregryn
* 10 dl vann/melk
* 75 g smør/margarin
(* Ost og skinke til fyll)
Jeg bruker sammalt hvete for å øke innholdet av fiber, vitaminer, mineraler og antioksidanter. I sammalt mel har de malt hele kornet, både skall og kjerne. Hvor mye kornet males, avgjør om det er fint, mellomgrovt eller grovt. Velger du fint, gir det ferdige resultatet liten forskjell i smak og konsistens. Velger du derimot grov type, vil både smak og konsistens bli noe forandret. Det er like mye fiber og næringsstoffer i den fine og grove varianten, så finn din favoritt;) Som du ser, er det også havregryn i oppskrifta. Havre har store helsegevinster, blant annet ved å virke reduserende på kolesterolnivået og det gir liten forandring i konsistens. Havregryn er fint å inkludere i gjærbakst som jeg gjorde i dag eller som ingrediens i annen mat. Prøv havregryn i vafler, kjøttkaker eller smoothie!
Bland sammen alt det tørre med vann og/eller melk. Kjør dette i en kjøkkenmaskin i 10 minutter, før du tilsetter smøret som er romtemperert. Deigen er nå litt varm av eltinga, som om du hadde brukt lunken væske. Bland videre i ca 10 minutter og du bør ha en god konsistens på deigen. Strø litt mel over og la deigen heve i minst 1 time før utbaking.
Del deigen i 3 like store deler før du kjevler deigen til ei rund leiv og skjærer den i 8 like deler, som om du deler en pizza. Rull sammen eller legg for eksempel ost og skinke inne hvis du ønsker fyll før du ruller sammen.
La hornene heve i minst 30 minutter, før du steker de på 200 grader i 20 minutter. Avkjøl hornene på rist.
Nå blir det kveldsmat her - fylt horn!
Categories: Oppskrifter
Post a Comment
Oops!
The words you entered did not match the given text. Please try again.
3560 Comments

Oops!
Oops, you forgot something.