Spire Ernæring
Blogg
Blogg
Blogg
Helg
Posted on |
Da var det plutselig blitt helg igjen:) Været er tilbake til det normale, med innslag av både sol og regn om hverandre. Kjenner at det egentlig er helt greit med litt regn igjen nå, lufta føles mer ren på en måte og kanskje det beste, det frister ordentlig med utendørstrening. I helga må det bli en sykkeltur!
Selv om det har vært både ferietid og jeg er hjemme i permisjon med Ola er det noe spesielt når det blir fredag ettermiddag og det er helg. Som så mange andre innleder vi helga med taco til middag. Planen i dag var å lage hjemmelagde tortilla-lefser på steketakke. Deigen ble satt og jeg begynte utkjevling, men merket raskt at det ikke kom til å bli vellykket. Vet ikke hva det var, men deigen spilte ikke på lag, så da ble det prosjektet skrinlagt ganske så raskt. Bedre lykke neste gang;)
Synne derimot synes det var veldig spennende å leike med deigen på kjøkkenbenken. Hun mente "lefsene" hun lagde godt kunne stekes;) Selv om hun er bare 3,5 år liker hun veldig godt å hjelpe mamma på kjøkkenet. Det har hun fått lov til lenge, noe jeg tror er kjempeviktig og gjør barn nysgjerrige på mat. La barn lukte, smake, kjenne på konsistens og få bidra der de kan. Tror det kan være positivt for blant annet å tørre å smake nye ting. Det tar selvfølgelig litt ekstra tid når du skal få hjelp av små barnehender, men det tenker jeg man kan ta seg tid til, spesielt i inngangen til helg.
Ellers ble det som mange ganger før, laget guacemole og mango-salsa, samt at jeg prøvde meg på en blandings-salsa (hvis jeg kan kalle det, det), i tillegg til det vanlige tilbehøret. Selv om blandings-salsaen bestod av mye av det som normalt serveres til taco; tomat, agurk, ananas, chili, så gjør det seg virkelig godt blandet sammen, i tillegg til litt salt, pepper og sitron. Kan dele oppskrift og fremgangsmåte senere. Har du forresten et tilbehør du må ha på tacoen? I det siste har ruccola blitt noe som setter prikken over i-en på måltidet hos meg.
Jeg har forresten bestilt meg ei bok som ble levert i postkassen i dag. Boka heter "Bra mat - hva forskningen forteller oss". Forfatterne av boka slår et slag for vitenskapen og noen av landets fremste forskere på mat og ernæring oppsummerer hva forskningen sier vi bør spise og hva vi bør være forsiktige med. Mye er nok allerede kjent, men alltid greit med en liten oppfriskning.
Nå er det beina opp i sofaen og Skishow på sommerføre fra Sandnes.
Categories: Hverdag
Post a Comment
Oops!
The words you entered did not match the given text. Please try again.
4428 Comments









Oops!
Oops, you forgot something.